Hungarian Avengers Fan Forum A magyar Szuperhős - és Bosszúállók rajongók paradicsoma. |
|
| Az Iron Man Filmek - Kibeszélősdi | |
| | Szerző | Üzenet |
---|
Boszorka666 BOSSZÚÁLLÓ
Hozzászólások száma : 2735 Csatlakozás ideje : 2012. Aug. 11. Age : 33 Tartózkodási hely : Midgard, Tom Hiddleston közvetlen közelében XD
| Tárgy: Re: Az Iron Man Filmek - Kibeszélősdi Szomb. Szept. 07, 2013 11:03 pm | |
| Nagyon klasszak, köszi Aleex! | |
| | | Aleex BOSSZÚÁLLÓ
Hozzászólások száma : 1866 Csatlakozás ideje : 2012. Jul. 17. Age : 27 Tartózkodási hely : Washington, D.C.
| Tárgy: Re: Az Iron Man Filmek - Kibeszélősdi Pént. Szept. 06, 2013 11:45 pm | |
| Nagy méretű poszterek: Vasember Poszter (Csapat) #1: LINKPoszter (Csapat) #2: Felirattal: LINK Felirat nélkül: LINKKarakter poszter (Csapat): LINKVasember poszter #1: LINKVasember poszter #2: LINKVasember 2Poszter (Csapat) #1: Felirattal: LINK Felirat nélkül: LINKPoszter (Csapat) #2: LINKKarakter poszter (Vasember & Hadigép) #1: LINKKarakter poszter (Fekete Özvegy): LINKKarakter poszter (Tony): LINKKarakter poszter (Vasember & Hadigép) #2: LINKKarakter poszter (Ivan Vanko): LINKMark 5 poszter: LINK | |
| | | Boszorka666 BOSSZÚÁLLÓ
Hozzászólások száma : 2735 Csatlakozás ideje : 2012. Aug. 11. Age : 33 Tartózkodási hely : Midgard, Tom Hiddleston közvetlen közelében XD
| Tárgy: Re: Az Iron Man Filmek - Kibeszélősdi Kedd Aug. 13, 2013 11:06 pm | |
| Ez igazán érdekes volt, nagyon köszi Aleex!!!!!!!!! | |
| | | Aleex BOSSZÚÁLLÓ
Hozzászólások száma : 1866 Csatlakozás ideje : 2012. Jul. 17. Age : 27 Tartózkodási hely : Washington, D.C.
| Tárgy: Re: Az Iron Man Filmek - Kibeszélősdi Kedd Aug. 13, 2013 8:25 pm | |
| Érdekességek:
- Rachel McAdams volt Jon Favreau első választása Pepper Pottsnak, de elutasította a szerepet.
- A forgatókönyv nem volt teljesen kész, amikor a forgatás elkezdődött, így sokszor improvizálni kellett. Volt amikor 2 kamerával is rögzítettek és volt amikor Paltrow miatt kellett sokszor megállni, mert sosem tudta,hogy Downey Jr. mikor mit fog mondani.
- 1999-ben már megcsinálták volna a filmet Quentin Tarantino rendezésében. Aztán tárgyaltak Whedonnal 2001 júniusban, Nick Cassavetesszel 2004 decemberében. A film "fejlődése" körülbelül 12-14 évig tartott. Eredetileg a Universal Pictures akart filmet készíteni belőle, de később eladta a jogokat a Foxnak, aki meg a New Line Cinemaának adták tovább. Végül a Marvel Studios úgy döntött, hogy saját kezébe veszi a dolgokat.
- Nicolas Cage és Tom Cruise is érdeklődött Stark szerepéért.
- Stan Lee így jellemezte Vasembert: Korunk egy legszínesebb embere. Feltaláló, kalandor, multimilliomos, csajozós ,dilinyós, fegyver-gyártó, iszákos, nőcsábász szimpatikus hős."
- Robert Downey Jr. heti öt napot töltött súlyzós edzéssel harcművészetek gyakorolásával, hogy formába hozza magát.
- A Mark I páncél 45 kg-s volt.
- Megépítették az Iron Monger páncélt 10 méter magas és 800 kg-s lett.
- Jeff Bridges Vasember képregényeket olvasott a forgatás előtt,hogy felkészüljön a szerepre. Leborotválta a haját és végül azt mondta, hogy ez álmai egyik szerepe.
- A forgatókönyv egy korai tervezetében kiderült volna,hogy Stark készítette Dr.Octpus csápjait.
- Jarvis azért lett mesterséges intelligencia, hogy ne keverjük össze a Batman-Alfréd párossal.
- Eredetileg Mandarin lett volna a főellenség, de Favreau még túl futurisztikusnak találta.
- Paul Bettany szövegét 2 óra alatt rögzítették. Elmondása szerint nem tudta, hogy melyik filmen dolgozik, csupán csak egy szívességet tett Jon Favreaunek.
- Sam Rockwell is akarta Stark szerepét, de megígérték neki,hogy a 2.részben ő lehet Justin Hammer.
- A képregényekben Happy feleségül vette Peppert, de végül elváltak.
- Paltrow kért a Marveltől képregényeket, hogy feltudjon készülni a szerepére.
- A riporter Christine Everhart a fimben a Vanity Fairnek dolgozik, de a képregényekben a Daily Buglenek.
- Brian Bendis 3 oldalnyi párbeszédet írt Nick Furynak, melyből az alkotók választották ki a legjobb sorokat. A jelenetet szándékosan titkos forgatási napokon forgatták, hogy meglepetés jelenet legyen.
- Az utolsó jelenetben, ahol Tony feltárja a sajtónak, hogy ő Vasember, egy utalás az Avengers Disassembled képregénysorozatra, ahol Stark Skarlát Boszorkány befolyása alatt volt.
| |
| | | Boszorka666 BOSSZÚÁLLÓ
| Tárgy: Re: Az Iron Man Filmek - Kibeszélősdi Szer. Jún. 19, 2013 7:33 am | |
| Hűha ez nagyon érdekes volt, köszi Aleex! | |
| | | adrilimo Szuperhős
Hozzászólások száma : 319 Csatlakozás ideje : 2013. May. 18. Age : 28 Tartózkodási hely : Magyarország
| Tárgy: Re: Az Iron Man Filmek - Kibeszélősdi Kedd Jún. 18, 2013 10:26 pm | |
| Ezek tényleg nagyon érdekesek voltak Köszi Aleex | |
| | | Aleex BOSSZÚÁLLÓ
| Tárgy: Re: Az Iron Man Filmek - Kibeszélősdi Kedd Jún. 18, 2013 9:37 pm | |
| Érdekes tények, amiket nem biztos, hogy tudsz a Vasember 1. részéről:
- Majdnem megkapta Tony Stark szerepét: Nicolas Cage, Tom Cruise, Timothy Olyphant, Sam Rockwell.
- Majdnem 20 évig készült és négy stúdión is át kellett verekednie magát a filmnek.
- A páncél, amit Downey és a kaszkadőrök is viseltek a forgatáson negyven kilós volt.
- A párbeszédek jelentős részét improvizálták, mivel a forgatókönyv az akciójelenetekre koncentrált. Paltrow alig tudta tartani a tempót Favreau és Downey mellett.
- J.A.R.V.I.S. azért lett emberből géppé, nehogy a Batman-Alfred párosra asszociáljanak az emberek. A hangja, Paul Bettany mindössze két óra alatt rögzítette az összes szövegét.
- Howard Stark, azaz Tony apja egy korai változatban gonosz Hadigépként tért volna vissza.
- A Mandarin maga csapott volna össze a Vasemberrel, de ezt végül túl varázslatosnak ítélték és elvetették.
- Rachel McAdams lett majdnem Pepper Potts, őt azonban nem érdekelte a szerep.
- Forgatás közben egy tank véletlenül összelapított egy drága Aaton 35 mm-es kamerát.
- Hogy felkészüljön szerepére, Robert Downey Jr. heti öt napot töltött gyúrással és küzdősporttal.
- 400 statiszta játszotta a sajtótájékoztató újságíróit, akiknek állniuk kellett volna, de Robert Downey Jr. azt javasolta, hogy üljenek le. Egyrészt kényelmesebb, másrészt hitelesebb is.
- Majdnem a rendezői székben találta magát: Quentin Tarantino, Joss Whedon, Len Wiseman, Nick Cassavetes.
- A korai forgatókönyvben egy Pókember 2 utalás is szerepelt: Tony készítette volna el Octopus robotizált csápjait.
| |
| | | Aleex BOSSZÚÁLLÓ
| Tárgy: Re: Az Iron Man Filmek - Kibeszélősdi Vas. Jan. 13, 2013 12:32 am | |
| Vasember 2 Storyboard - War Machine eredetileg megölte volna Justin Hammert? | |
| | | LuluDarling ADMIN - BOSSZÚÁLLÓ
Hozzászólások száma : 5587 Csatlakozás ideje : 2012. Jul. 13. Age : 43 Tartózkodási hely : Midgard
| Tárgy: Re: Az Iron Man Filmek - Kibeszélősdi Kedd Nov. 27, 2012 12:33 am | |
| | |
| | | Aleex BOSSZÚÁLLÓ
| | | | LuluDarling ADMIN - BOSSZÚÁLLÓ
Hozzászólások száma : 5587 Csatlakozás ideje : 2012. Jul. 13. Age : 43 Tartózkodási hely : Midgard
| | | | Aleex BOSSZÚÁLLÓ
| Tárgy: Re: Az Iron Man Filmek - Kibeszélősdi Hétf. Nov. 26, 2012 11:31 pm | |
| Érdekességek az első filmből: 1. Amerika Kapitány Pajzsa.Jon Favreau (renedező) mesélte egy interjúba, hogy csak viccből került oda a tárgy, aztán gondolták "Hé! Tegyük bele a filmbe! Nézzük meg észreveszik-e" Észrevettük! 2. A 10 GyűrűMaga a 10 Gyűrű egy terroristaszervezet aminek (valószínűsíthetően) a Vasember 3 fő gonosza Mandarin a vezére. A filmbe többször is látható volt a jelképük. Illetve feltételezhető, hogy ez a két személy - Obadiah és Raza - tagja ennek a szervezetnek. 3. War Machine (Hadigép) A film stáblista jelenetében látható volt a 10 Gyűrű jelképe mellett egy másik páncél is, ami utalásnak számított és mint tudjuk, War Machine ott volt a Vasember 2-be. 4. Fin Fang FoomA film nagyon akarta tudatni, hogy Mandarin itt van a háttérbe. A jelenetbe mikor Tony a Mark II-es páncélt próbálja ki látható az egyik épület falán az Adi Granov által tervezett Fin Fang Foom kép. Fin Fang Foom egy sárkány, az eredeti történet alapján Mandarin varázserejű gyűrű tőle származnak. (+ Ha megfigyelitek az első képet ami megjelent róla a Vasember 3 film kapcsán a háttérbe látható egy sárkány rajz a falon.) | |
| | | Vendég Vendég
| Tárgy: Re: Az Iron Man Filmek - Kibeszélősdi Csüt. Szept. 06, 2012 7:33 am | |
| Nem fogjátok megbánni.Már csak az elképesztően jóképű és szexi Rob miatt sem. |
| | | | Vendég Vendég
| Tárgy: Re: Az Iron Man Filmek - Kibeszélősdi Hétf. Szept. 03, 2012 9:58 am | |
| Nekem az első azért jobban tetszett, amúgy a második rész is nagyon jó! Szóval ajánlom és titkon irigykedem, hogy még nem láttátok, mert először nézni egy filmet a legjobb. |
| | | Mrs. Captain America BOSSZÚÁLLÓ
Hozzászólások száma : 2462 Csatlakozás ideje : 2012. Sep. 02. Age : 30 Tartózkodási hely : Tom Hiddleston's House
| Tárgy: Re: Az Iron Man Filmek - Kibeszélősdi Hétf. Szept. 03, 2012 7:52 am | |
| Én is csak 1x láttam az elsőt, szóval a 2. előtt még azt is megnézem egyszer :) De azért nagyjából emlékszem mindenre... Biztosan a 2. is ugyan olyan jó^^ | |
| Tárgy: Re: Az Iron Man Filmek - Kibeszélősdi Hétf. Szept. 03, 2012 7:46 am | |
| - Mrs. Captain America írta:
- Bár még csak az 1. részét láttam, ezen a héten biztosan bepótolom a 2.-at is :)
Az elsőre is egy barátnőm vett rá, de nem bántam meg, hatalmas film. A Bosszúállókban is Amerika Kapitány után Tony Stark a kedvencem, olyan poénjai vannak. "Zseni, milliárdos, playboy és emberbarát" :D A második részt nekem is be kellene pótolnom, mert csak részleteket láttam belőle. De az első rész is frissítésre szorul, mert csak egyszer láttam...hmmmm... | |
| | | Mrs. Captain America BOSSZÚÁLLÓ
Hozzászólások száma : 2462 Csatlakozás ideje : 2012. Sep. 02. Age : 30 Tartózkodási hely : Tom Hiddleston's House
| Tárgy: Re: Az Iron Man Filmek - Kibeszélősdi Hétf. Szept. 03, 2012 5:41 am | |
| Bár még csak az 1. részét láttam, ezen a héten biztosan bepótolom a 2.-at is :) Az elsőre is egy barátnőm vett rá, de nem bántam meg, hatalmas film. A Bosszúállókban is Amerika Kapitány után Tony Stark a kedvencem, olyan poénjai vannak. "Zseni, milliárdos, playboy és emberbarát" :D | |
| | | Vendég Vendég
| | | | Vendég Vendég
| Tárgy: Re: Az Iron Man Filmek - Kibeszélősdi Vas. Aug. 12, 2012 8:16 am | |
| Igazából fogalmam sincs, mikor láttam először a Vasembert. Elég régen lehetett, ha nem emlékszem rá. :D Akkor még nem nagyon voltam otthon az ilyen filmekben, csak kíváncsiságból lestem bele, de nagyon tetszett. Legalábbis így visszanézve imádtam. A kettest szintén nem tudom mikor néztem meg,asszem hogy attól nem voltam oda meg vissza, de azért szerettem. :) Eszembe jutott! Talán tavaly nyáron néztem meg, mikor kölcsönkértük a dvd-t egy ismerősömtől. Emlékszem, utána rohantam a barátnőmhöz hogy megmutassam neki is. Azóta kétszer néztem meg a filmeket, és még mindig imádom. Tony karaktere egoista és bunkó, mégis szerethető, ami igen meglepő. Mikor először láttam a második filmet, észre sem vettem az apró utalásokat a Bosszúállókra, de így visszanézve már azok a legizgibb pillanatok, mikor erről beszélnek. Még jó, hogy lesz Iron Man 3, már nagyon kíváncsi vagyok rá. |
| Tárgy: Re: Az Iron Man Filmek - Kibeszélősdi Vas. Aug. 12, 2012 1:36 am | |
| - Aleex írta:
- Az első Vasember filmet először csak amiatt néztem meg, hogy a Bosszúállókat értsem. Maga film egy hatalmas meglepetés volt számomra, nem gondoltam hogy ennyire jó lesz. Tony karaktere az első pillanattól kezdve kedvencemmé vált, a viccei, beszólásain sírtam. Csak dicsérni tudom. :flower:
A második részbe egy kicsivel több karaktert hoztak be, tele volt velük a film, ami tulajdonképp nem baj, csak nekem már túl sok szál volt. War Machine és Fekete Özvegy felbukkanása tetszett a legjobban, illetve a szebbnél szebb új páncélok.
Hirtelen eszembe se jut olyan jelenet a filmekbe, ami ne tetszett volna. Én az Iron Man-ből a második részt még nem láttam egyben, csak mindig részleteket, de már nagyon szeretném megnézni. Az első részt is csak egyszer láttam, úgyhogy az is simán újra nézős. Remélem, hogy nemsokára be tudom őket szerezni! | |
| | | Aleex BOSSZÚÁLLÓ
| Tárgy: Re: Az Iron Man Filmek - Kibeszélősdi Vas. Aug. 12, 2012 1:27 am | |
| Az első Vasember filmet először csak amiatt néztem meg, hogy a Bosszúállókat értsem. Maga film egy hatalmas meglepetés volt számomra, nem gondoltam hogy ennyire jó lesz. Tony karaktere az első pillanattól kezdve kedvencemmé vált, a viccei, beszólásain sírtam. Csak dicsérni tudom. :flower: A második részbe egy kicsivel több karaktert hoztak be, tele volt velük a film, ami tulajdonképp nem baj, csak nekem már túl sok szál volt. War Machine és Fekete Özvegy felbukkanása tetszett a legjobban, illetve a szebbnél szebb új páncélok. Hirtelen eszembe se jut olyan jelenet a filmekbe, ami ne tetszett volna. | |
| Tárgy: Az Iron Man Filmek - Kibeszélősdi Hétf. Júl. 16, 2012 3:39 am | |
| Melyik rész tetszett jobban? Melyek a kedvenc jeleneteid? Oszd meg velünk! | |
| | | Ajánlott tartalom
| Tárgy: Re: Az Iron Man Filmek - Kibeszélősdi | |
| |
| | | | Az Iron Man Filmek - Kibeszélősdi | |
|
Similar topics | |
|
| Engedélyek ebben a fórumban: | Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
| |
| |
| |
|