Hungarian Avengers Fan Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Hungarian Avengers Fan Forum

A magyar Szuperhős - és Bosszúállók rajongók paradicsoma.

KezdőlapLegutóbbi képekKeresésRegisztrációBelépés

Az Iron Man Filmek - Kibeszélősdi

Go down 
5 posters
SzerzőÜzenet
Boszorka666
BOSSZÚÁLLÓ
BOSSZÚÁLLÓ
Boszorka666

Hozzászólások száma : 2735
Csatlakozás ideje : 2012. Aug. 11.

Az Iron Man Filmek - Kibeszélősdi Empty
TémanyitásTárgy: Re: Az Iron Man Filmek - Kibeszélősdi   Az Iron Man Filmek - Kibeszélősdi EmptySzomb. Szept. 07, 2013 11:03 pm

Nagyon klasszak, köszi Aleex! Az Iron Man Filmek - Kibeszélősdi 37686141 
Vissza az elejére Go down
Aleex
BOSSZÚÁLLÓ
BOSSZÚÁLLÓ
Aleex

Hozzászólások száma : 1866
Csatlakozás ideje : 2012. Jul. 17.

TémanyitásTárgy: Re: Az Iron Man Filmek - Kibeszélősdi   Az Iron Man Filmek - Kibeszélősdi EmptyPént. Szept. 06, 2013 11:45 pm

Nagy méretű poszterek:

Vasember
Poszter (Csapat) #1: LINK
Poszter (Csapat) #2: Felirattal: LINK Felirat nélkül: LINK
Karakter poszter (Csapat): LINK
Vasember poszter #1: LINK
Vasember poszter #2: LINK

Vasember 2
Poszter (Csapat) #1: Felirattal: LINK Felirat nélkül: LINK
Poszter (Csapat) #2: LINK
Karakter poszter (Vasember & Hadigép) #1: LINK
Karakter poszter (Fekete Özvegy): LINK
Karakter poszter (Tony): LINK
Karakter poszter (Vasember & Hadigép) #2: LINK
Karakter poszter (Ivan Vanko): LINK
Mark 5 poszter: LINK
http://doctorswan.tumblr.com/
Boszorka666
BOSSZÚÁLLÓ
BOSSZÚÁLLÓ
Boszorka666

TémanyitásTárgy: Re: Az Iron Man Filmek - Kibeszélősdi   Az Iron Man Filmek - Kibeszélősdi EmptyKedd Aug. 13, 2013 11:06 pm

Ez igazán érdekes volt, nagyon köszi Aleex!!!!!!!!! Az Iron Man Filmek - Kibeszélősdi 37686141 
Aleex
BOSSZÚÁLLÓ
BOSSZÚÁLLÓ
Aleex

TémanyitásTárgy: Re: Az Iron Man Filmek - Kibeszélősdi   Az Iron Man Filmek - Kibeszélősdi EmptyKedd Aug. 13, 2013 8:25 pm

Érdekességek:

• Rachel McAdams volt Jon Favreau első választása Pepper Pottsnak, de elutasította a szerepet.
  • A forgatókönyv nem volt teljesen kész, amikor a forgatás elkezdődött, így sokszor improvizálni kellett. Volt amikor 2 kamerával is rögzítettek és volt amikor Paltrow miatt kellett sokszor megállni, mert sosem tudta,hogy Downey Jr. mikor mit fog mondani.
  • 1999-ben már megcsinálták volna a filmet Quentin Tarantino rendezésében. Aztán tárgyaltak Whedonnal 2001 júniusban, Nick Cassavetesszel 2004 decemberében. A film "fejlődése" körülbelül 12-14 évig tartott. Eredetileg a Universal Pictures akart filmet készíteni belőle, de később eladta a jogokat a Foxnak, aki meg a New Line Cinemaának adták tovább. Végül a Marvel Studios úgy döntött, hogy saját kezébe veszi a dolgokat.
  • Nicolas Cage és Tom Cruise is érdeklődött Stark szerepéért.
  • Stan Lee így jellemezte Vasembert: Korunk egy legszínesebb embere. Feltaláló, kalandor, multimilliomos, csajozós ,dilinyós, fegyver-gyártó, iszákos, nőcsábász szimpatikus hős."
  • Robert Downey Jr. heti öt napot töltött súlyzós edzéssel harcművészetek gyakorolásával, hogy formába hozza magát.
  • A Mark I páncél 45 kg-s volt.
  • Megépítették az Iron Monger páncélt 10 méter magas és 800 kg-s lett.
  • Jeff Bridges Vasember képregényeket olvasott a forgatás előtt,hogy felkészüljön a szerepre. Leborotválta a haját és végül azt mondta, hogy ez álmai egyik szerepe.
  • A forgatókönyv egy korai tervezetében kiderült volna,hogy Stark készítette Dr.Octpus csápjait.
  • Jarvis azért lett mesterséges intelligencia, hogy ne keverjük össze a Batman-Alfréd párossal.
  • Eredetileg Mandarin lett volna a főellenség, de Favreau még túl futurisztikusnak találta.
  • Paul Bettany szövegét 2 óra alatt rögzítették. Elmondása szerint nem tudta, hogy melyik filmen dolgozik, csupán csak egy szívességet tett Jon Favreaunek.
  • Sam Rockwell is akarta Stark szerepét, de megígérték neki,hogy a 2.részben ő lehet Justin Hammer.
  • A képregényekben Happy feleségül vette Peppert, de végül elváltak.
  • Paltrow kért a Marveltől képregényeket, hogy feltudjon készülni a szerepére.
  • A riporter Christine Everhart a fimben a Vanity Fairnek dolgozik, de a képregényekben a Daily Buglenek.
  • Brian Bendis 3 oldalnyi párbeszédet írt Nick Furynak, melyből az alkotók választották ki a legjobb sorokat. A jelenetet szándékosan titkos forgatási napokon forgatták, hogy meglepetés jelenet legyen.
  • Az utolsó jelenetben, ahol Tony feltárja a sajtónak, hogy ő Vasember, egy utalás az Avengers Disassembled képregénysorozatra, ahol Stark Skarlát Boszorkány befolyása alatt volt.
Boszorka666
BOSSZÚÁLLÓ
BOSSZÚÁLLÓ
Boszorka666

TémanyitásTárgy: Re: Az Iron Man Filmek - Kibeszélősdi   Az Iron Man Filmek - Kibeszélősdi EmptySzer. Jún. 19, 2013 7:33 am

Hűha ez nagyon érdekes volt, köszi Aleex!
adrilimo
Szuperhős
Szuperhős
adrilimo

Hozzászólások száma : 319
Csatlakozás ideje : 2013. May. 18.

TémanyitásTárgy: Re: Az Iron Man Filmek - Kibeszélősdi   Az Iron Man Filmek - Kibeszélősdi EmptyKedd Jún. 18, 2013 10:26 pm

Ezek tényleg nagyon érdekesek voltak Az Iron Man Filmek - Kibeszélősdi 464751818 Köszi Aleex Az Iron Man Filmek - Kibeszélősdi 37686141
Aleex
BOSSZÚÁLLÓ
BOSSZÚÁLLÓ
Aleex

TémanyitásTárgy: Re: Az Iron Man Filmek - Kibeszélősdi   Az Iron Man Filmek - Kibeszélősdi EmptyKedd Jún. 18, 2013 9:37 pm

Érdekes tények, amiket nem biztos, hogy tudsz a Vasember 1. részéről:

• Majdnem megkapta Tony Stark szerepét: Nicolas Cage, Tom Cruise, Timothy Olyphant, Sam Rockwell.
  • Majdnem 20 évig készült és négy stúdión is át kellett verekednie magát a filmnek.
  • A páncél, amit Downey és a kaszkadőrök is viseltek a forgatáson negyven kilós volt.
  • A párbeszédek jelentős részét improvizálták, mivel a forgatókönyv az akciójelenetekre koncentrált. Paltrow alig tudta tartani a tempót Favreau és Downey mellett.
  • J.A.R.V.I.S. azért lett emberből géppé, nehogy a Batman-Alfred párosra asszociáljanak az emberek. A hangja, Paul Bettany mindössze két óra alatt rögzítette az összes szövegét.
  • Howard Stark, azaz Tony apja egy korai változatban gonosz Hadigépként tért volna vissza.
  • A Mandarin maga csapott volna össze a Vasemberrel, de ezt végül túl varázslatosnak ítélték és elvetették.
  • Rachel McAdams lett majdnem Pepper Potts, őt azonban nem érdekelte a szerep.
  • Forgatás közben egy tank véletlenül összelapított egy drága Aaton 35 mm-es kamerát.
  • Hogy felkészüljön szerepére, Robert Downey Jr. heti öt napot töltött gyúrással és küzdősporttal.
  • 400 statiszta játszotta a sajtótájékoztató újságíróit, akiknek állniuk kellett volna, de Robert Downey Jr. azt javasolta, hogy üljenek le. Egyrészt kényelmesebb, másrészt hitelesebb is.
  • Majdnem a rendezői székben találta magát: Quentin Tarantino, Joss Whedon, Len Wiseman, Nick Cassavetes.
  • A korai forgatókönyvben egy Pókember 2 utalás is szerepelt: Tony készítette volna el Octopus robotizált csápjait.
Aleex
BOSSZÚÁLLÓ
BOSSZÚÁLLÓ
Aleex

TémanyitásTárgy: Re: Az Iron Man Filmek - Kibeszélősdi   Az Iron Man Filmek - Kibeszélősdi EmptyVas. Jan. 13, 2013 12:32 am

Vasember 2 Storyboard - War Machine eredetileg megölte volna Justin Hammert?

Az Iron Man Filmek - Kibeszélősdi Ironman2storyboardswarm
LuluDarling
ADMIN - BOSSZÚÁLLÓ
ADMIN - BOSSZÚÁLLÓ
LuluDarling

Hozzászólások száma : 5587
Csatlakozás ideje : 2012. Jul. 13.

TémanyitásTárgy: Re: Az Iron Man Filmek - Kibeszélősdi   Az Iron Man Filmek - Kibeszélősdi EmptyKedd Nov. 27, 2012 12:33 am

Aleex írta:

Jaj, az jelenet! Az Iron Man Filmek - Kibeszélősdi 959844722 Szegény Coulson, ahogy végignézi Az Iron Man Filmek - Kibeszélősdi 1959207375
Szegény Coulson általában mindig csak néz és tűr...főleg Tonytól! Az Iron Man Filmek - Kibeszélősdi 959844722
http://luludarling.tumblr.com/
Aleex
BOSSZÚÁLLÓ
BOSSZÚÁLLÓ
Aleex

TémanyitásTárgy: Re: Az Iron Man Filmek - Kibeszélősdi   Az Iron Man Filmek - Kibeszélősdi EmptyKedd Nov. 27, 2012 12:04 am

LuluDarling írta:
A második részben, azt teszi valami műszer alá, amikor csinálja az új mini erőművét - bocsi, nemtom a nevét - szóval azt teszi alá, hogy ki legyen egyensúlyozva a műszer...bár ott elég trágya állapotyban van... Az Iron Man Filmek - Kibeszélősdi 959844722
Jaj, az jelenet! Az Iron Man Filmek - Kibeszélősdi 959844722 Szegény Coulson, ahogy végignézi Az Iron Man Filmek - Kibeszélősdi 1959207375
LuluDarling
ADMIN - BOSSZÚÁLLÓ
ADMIN - BOSSZÚÁLLÓ
LuluDarling

TémanyitásTárgy: Re: Az Iron Man Filmek - Kibeszélősdi   Az Iron Man Filmek - Kibeszélősdi EmptyHétf. Nov. 26, 2012 11:56 pm

Aleex írta:
Érdekességek az első filmből:
1. Amerika Kapitány Pajzsa.
Jon Favreau (renedező) mesélte egy interjúba, hogy csak viccből került oda a tárgy, aztán gondolták "Hé! Tegyük bele a filmbe! Nézzük meg észreveszik-e" Észrevettük! Az Iron Man Filmek - Kibeszélősdi 3668024462
A második részben, azt teszi valami műszer alá, amikor csinálja az új mini erőművét - bocsi, nemtom a nevét - szóval azt teszi alá, hogy ki legyen egyensúlyozva a műszer...bár ott elég trágya állapotyban van... Az Iron Man Filmek - Kibeszélősdi 959844722
Aleex
BOSSZÚÁLLÓ
BOSSZÚÁLLÓ
Aleex

TémanyitásTárgy: Re: Az Iron Man Filmek - Kibeszélősdi   Az Iron Man Filmek - Kibeszélősdi EmptyHétf. Nov. 26, 2012 11:31 pm

Érdekességek az első filmből:

1. Amerika Kapitány Pajzsa.
Jon Favreau (renedező) mesélte egy interjúba, hogy csak viccből került oda a tárgy, aztán gondolták "Hé! Tegyük bele a filmbe! Nézzük meg észreveszik-e" Észrevettük! Az Iron Man Filmek - Kibeszélősdi 3668024462
Az Iron Man Filmek - Kibeszélősdi Im1h

2. A 10 Gyűrű
Maga a 10 Gyűrű egy terroristaszervezet aminek (valószínűsíthetően) a Vasember 3 fő gonosza Mandarin a vezére. A filmbe többször is látható volt a jelképük.
Az Iron Man Filmek - Kibeszélősdi Im21Az Iron Man Filmek - Kibeszélősdi Im2p

Illetve feltételezhető, hogy ez a két személy - Obadiah és Raza - tagja ennek a szervezetnek.
Az Iron Man Filmek - Kibeszélősdi Im23Az Iron Man Filmek - Kibeszélősdi Im24

3. War Machine (Hadigép)
A film stáblista jelenetében látható volt a 10 Gyűrű jelképe mellett egy másik páncél is, ami utalásnak számított és mint tudjuk, War Machine ott volt a Vasember 2-be.
Az Iron Man Filmek - Kibeszélősdi Im3j

4. Fin Fang Foom
A film nagyon akarta tudatni, hogy Mandarin itt van a háttérbe. A jelenetbe mikor Tony a Mark II-es páncélt próbálja ki látható az egyik épület falán az Adi Granov által tervezett Fin Fang Foom kép. Fin Fang Foom egy sárkány, az eredeti történet alapján Mandarin varázserejű gyűrű tőle származnak. (+ Ha megfigyelitek az első képet ami megjelent róla a Vasember 3 film kapcsán a háttérbe látható egy sárkány rajz a falon.)
Az Iron Man Filmek - Kibeszélősdi Im4f
Vendég
Vendég

TémanyitásTárgy: Re: Az Iron Man Filmek - Kibeszélősdi   Az Iron Man Filmek - Kibeszélősdi EmptyCsüt. Szept. 06, 2012 7:33 am

Nem fogjátok megbánni.Már csak az elképesztően jóképű és szexi Rob miatt sem. Az Iron Man Filmek - Kibeszélősdi 3668024462
LuluDarling
ADMIN - BOSSZÚÁLLÓ
ADMIN - BOSSZÚÁLLÓ
LuluDarling

TémanyitásTárgy: Re: Az Iron Man Filmek - Kibeszélősdi   Az Iron Man Filmek - Kibeszélősdi EmptyKedd Szept. 04, 2012 6:49 am

KathyStark írta:
Nekem az első azért jobban tetszett, amúgy a második rész is nagyon jó! Szóval ajánlom és titkon irigykedem, hogy még nem láttátok, mert először nézni egy filmet a legjobb. Az Iron Man Filmek - Kibeszélősdi 3920004554
Kathy, rajta vagyunk az ügyön! Az Iron Man Filmek - Kibeszélősdi 3920004554
Vendég
Vendég

TémanyitásTárgy: Re: Az Iron Man Filmek - Kibeszélősdi   Az Iron Man Filmek - Kibeszélősdi EmptyHétf. Szept. 03, 2012 9:58 am

Nekem az első azért jobban tetszett, amúgy a második rész is nagyon jó! Szóval ajánlom és titkon irigykedem, hogy még nem láttátok, mert először nézni egy filmet a legjobb. Az Iron Man Filmek - Kibeszélősdi 3920004554
Mrs. Captain America
BOSSZÚÁLLÓ
BOSSZÚÁLLÓ
Mrs. Captain America

Hozzászólások száma : 2462
Csatlakozás ideje : 2012. Sep. 02.

TémanyitásTárgy: Re: Az Iron Man Filmek - Kibeszélősdi   Az Iron Man Filmek - Kibeszélősdi EmptyHétf. Szept. 03, 2012 7:52 am

Én is csak 1x láttam az elsőt, szóval a 2. előtt még azt is megnézem egyszer :)
De azért nagyjából emlékszem mindenre...
Biztosan a 2. is ugyan olyan jó^^
LuluDarling
ADMIN - BOSSZÚÁLLÓ
ADMIN - BOSSZÚÁLLÓ
LuluDarling

TémanyitásTárgy: Re: Az Iron Man Filmek - Kibeszélősdi   Az Iron Man Filmek - Kibeszélősdi EmptyHétf. Szept. 03, 2012 7:46 am

Mrs. Captain America írta:
Bár még csak az 1. részét láttam, ezen a héten biztosan bepótolom a 2.-at is :)
Az elsőre is egy barátnőm vett rá, de nem bántam meg, hatalmas film.
A Bosszúállókban is Amerika Kapitány után Tony Stark a kedvencem, olyan poénjai vannak.
"Zseni, milliárdos, playboy és emberbarát" :D Az Iron Man Filmek - Kibeszélősdi 1842254339
A második részt nekem is be kellene pótolnom, mert csak részleteket láttam belőle. De az első rész is frissítésre szorul, mert csak egyszer láttam...hmmmm...
Mrs. Captain America
BOSSZÚÁLLÓ
BOSSZÚÁLLÓ
Mrs. Captain America

Hozzászólások száma : 2462
Csatlakozás ideje : 2012. Sep. 02.

TémanyitásTárgy: Re: Az Iron Man Filmek - Kibeszélősdi   Az Iron Man Filmek - Kibeszélősdi EmptyHétf. Szept. 03, 2012 5:41 am

Bár még csak az 1. részét láttam, ezen a héten biztosan bepótolom a 2.-at is :)
Az elsőre is egy barátnőm vett rá, de nem bántam meg, hatalmas film.
A Bosszúállókban is Amerika Kapitány után Tony Stark a kedvencem, olyan poénjai vannak.
"Zseni, milliárdos, playboy és emberbarát" :D Az Iron Man Filmek - Kibeszélősdi 1842254339
Vendég
Vendég

TémanyitásTárgy: Re: Az Iron Man Filmek - Kibeszélősdi   Az Iron Man Filmek - Kibeszélősdi EmptyHétf. Aug. 13, 2012 2:34 am

Nekem a bátyám ajánlotta. Először nem is akartam megnézni, mondom engem ez nem érdekel, biztos olyan film aminek semmi mondanivalója csak tele van értelmetlen akció jelentekkel. Aztán kellemese csalódtam. :) Kb az első tíz perc után tudtam, hogy ez a film örök szerelmem lesz. És Rob... na hát igen, elég sok szerepe volt abban, hogy imádom Tony Strakot. Az Iron Man Filmek - Kibeszélősdi 3920004554 Az Iron Man Filmek - Kibeszélősdi 1842254339
Vendég
Vendég

TémanyitásTárgy: Re: Az Iron Man Filmek - Kibeszélősdi   Az Iron Man Filmek - Kibeszélősdi EmptyVas. Aug. 12, 2012 8:16 am

Igazából fogalmam sincs, mikor láttam először a Vasembert. Elég régen lehetett, ha nem emlékszem rá. :D
Akkor még nem nagyon voltam otthon az ilyen filmekben, csak kíváncsiságból lestem bele, de nagyon tetszett. Legalábbis így visszanézve imádtam. A kettest szintén nem tudom mikor néztem meg,asszem hogy attól nem voltam oda meg vissza, de azért szerettem. :)
Eszembe jutott! Talán tavaly nyáron néztem meg, mikor kölcsönkértük a dvd-t egy ismerősömtől. Emlékszem, utána rohantam a barátnőmhöz hogy megmutassam neki is. Az Iron Man Filmek - Kibeszélősdi 3668024462
Azóta kétszer néztem meg a filmeket, és még mindig imádom. Tony karaktere egoista és bunkó, mégis szerethető, ami igen meglepő. Mikor először láttam a második filmet, észre sem vettem az apró utalásokat a Bosszúállókra, de így visszanézve már azok a legizgibb pillanatok, mikor erről beszélnek.
Még jó, hogy lesz Iron Man 3, már nagyon kíváncsi vagyok rá. Az Iron Man Filmek - Kibeszélősdi 1959207375
LuluDarling
ADMIN - BOSSZÚÁLLÓ
ADMIN - BOSSZÚÁLLÓ
LuluDarling

TémanyitásTárgy: Re: Az Iron Man Filmek - Kibeszélősdi   Az Iron Man Filmek - Kibeszélősdi EmptyVas. Aug. 12, 2012 1:36 am

Aleex írta:
Az első Vasember filmet először csak amiatt néztem meg, hogy a Bosszúállókat értsem. Maga film egy hatalmas meglepetés volt számomra, nem gondoltam hogy ennyire jó lesz. Tony karaktere az első pillanattól kezdve kedvencemmé vált, a viccei, beszólásain sírtam. Csak dicsérni tudom. :flower:

A második részbe egy kicsivel több karaktert hoztak be, tele volt velük a film, ami tulajdonképp nem baj, csak nekem már túl sok szál volt. War Machine és Fekete Özvegy felbukkanása tetszett a legjobban, illetve a szebbnél szebb új páncélok.

Hirtelen eszembe se jut olyan jelenet a filmekbe, ami ne tetszett volna. Az Iron Man Filmek - Kibeszélősdi 1959207375

Én az Iron Man-ből a második részt még nem láttam egyben, csak mindig részleteket, de már nagyon szeretném megnézni. Az első részt is csak egyszer láttam, úgyhogy az is simán újra nézős. Remélem, hogy nemsokára be tudom őket szerezni!
Aleex
BOSSZÚÁLLÓ
BOSSZÚÁLLÓ
Aleex

TémanyitásTárgy: Re: Az Iron Man Filmek - Kibeszélősdi   Az Iron Man Filmek - Kibeszélősdi EmptyVas. Aug. 12, 2012 1:27 am

Az első Vasember filmet először csak amiatt néztem meg, hogy a Bosszúállókat értsem. Maga film egy hatalmas meglepetés volt számomra, nem gondoltam hogy ennyire jó lesz. Tony karaktere az első pillanattól kezdve kedvencemmé vált, a viccei, beszólásain sírtam. Csak dicsérni tudom. :flower:

A második részbe egy kicsivel több karaktert hoztak be, tele volt velük a film, ami tulajdonképp nem baj, csak nekem már túl sok szál volt. War Machine és Fekete Özvegy felbukkanása tetszett a legjobban, illetve a szebbnél szebb új páncélok.

Hirtelen eszembe se jut olyan jelenet a filmekbe, ami ne tetszett volna. Az Iron Man Filmek - Kibeszélősdi 1959207375
LuluDarling
ADMIN - BOSSZÚÁLLÓ
ADMIN - BOSSZÚÁLLÓ
LuluDarling

TémanyitásTárgy: Az Iron Man Filmek - Kibeszélősdi   Az Iron Man Filmek - Kibeszélősdi EmptyHétf. Júl. 16, 2012 3:39 am

Melyik rész tetszett jobban? Melyek a kedvenc jeleneteid? Oszd meg velünk!
Ajánlott tartalom

TémanyitásTárgy: Re: Az Iron Man Filmek - Kibeszélősdi   Az Iron Man Filmek - Kibeszélősdi Empty

Az Iron Man Filmek - Kibeszélősdi
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» A filmek - Kibeszélősdi
» Iron Man 3. - Kibeszélősdi
» Iron Man OST
» Iron Man 3. - Képekben
» A Film - Kibeszélősdi

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Hungarian Avengers Fan Forum :: Előzmény Filmek :: Iron Man Filmek-
Ugrás: