Hungarian Avengers Fan Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Hungarian Avengers Fan Forum

A magyar Szuperhős - és Bosszúállók rajongók paradicsoma.

KezdőlapLegutóbbi képekKeresésRegisztrációBelépés

A viking legendák - és a film

Go down 
+4
Dominika13
Sue
Aleex
LuluDarling
8 posters
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
SzerzőÜzenet
Sue
BOSSZÚÁLLÓ
BOSSZÚÁLLÓ
Sue

Hozzászólások száma : 911
Csatlakozás ideje : 2013. Jan. 28.
Tartózkodási hely : Ingázás Asgard és Midgard között, időnként leledzés az álomból épült váramban

A viking legendák - és a film - Page 5 Empty
TémanyitásTárgy: Re: A viking legendák - és a film   A viking legendák - és a film - Page 5 EmptyHétf. Feb. 18, 2013 9:19 am

Ohh, csak nem fanfictiont írsz? *.* Hát az a nagy harci helyzet, hogy én három könyvet is beszereztem a témával kapcsolatosan. Meg van a gépemen egy komplett Edda is. Bár annak elolvasásáig még nem jutottam el, de tervezem. Meg lehet ki is nyomtattatom majd, de azt még meglátom. Nagyon szeretem a mitológiát, de még rengeteget kell tanulnom. De per pillanat a skandináv leköti minden energiámat. Most abban végzek mély búvárkodást, és nagyon jó. Lokiról is egy csomó minden kiderül, meg Thorról is. Meg érdekesek benne a történetek. Pl az is, hogy Lokinak testvérei is voltak.
Vissza az elejére Go down
Vendég
Vendég

TémanyitásTárgy: Re: A viking legendák - és a film   A viking legendák - és a film - Page 5 EmptyHétf. Feb. 18, 2013 9:11 am

Látszik, hogy érdekel minket a téma. Amúgy én nagyon benne vagyok. Próbálom feldolgozni néhány részletét. Alapos nem vagyok, nem tudom mindent, csak sokmindenről kicsit, és azt felhasználom valami sajáthoz. De itt sokat tanulok, úgy érzem...
Sue
BOSSZÚÁLLÓ
BOSSZÚÁLLÓ
Sue

Tartózkodási hely : Ingázás Asgard és Midgard között, időnként leledzés az álomból épült váramban

TémanyitásTárgy: Re: A viking legendák - és a film   A viking legendák - és a film - Page 5 EmptyHétf. Feb. 18, 2013 9:09 am

Igen, mentette a helyzetet, mert ő vállalta Lady Thor udvarhölgyének a szerepét. Nem biztos, hogy tetszett volna neki, ha Thort agyoncsapják a jötünök, mert akkor ő is erre a sorsra jut. :D Jaj, hát skandináv mitológiát olvasni jó dolog. Csak fogtam a fejemet meg sokszor az oldalamat, hogy mik vannak benne. XD (Amúgy milyen jó egyeduralmunk lett ebben a topicban. XD )
Vendég
Vendég

TémanyitásTárgy: Re: A viking legendák - és a film   A viking legendák - és a film - Page 5 EmptyHétf. Feb. 18, 2013 9:01 am

Miket nem hallok :D Érdemes látogatni ezt a topicot... Még mindig előttem a kép Thorya-ról :D
Sue
BOSSZÚÁLLÓ
BOSSZÚÁLLÓ
Sue

TémanyitásTárgy: Re: A viking legendák - és a film   A viking legendák - és a film - Page 5 EmptyHétf. Feb. 18, 2013 8:58 am

Loki meg nem győzte menteni a helyzetet, hogy miért szikráznak a szemei, meg miért eszik annyit, mint aki már legalább egy hete nem látott kaját, meg a többi. XD
Vendég
Vendég

TémanyitásTárgy: Re: A viking legendák - és a film   A viking legendák - és a film - Page 5 EmptyHétf. Feb. 18, 2013 8:57 am

Sue írta:
Csak, hogy legyen róla elképzelésed: konkrétan a jötün befosott tőle, aki feleségül akarta venni. XD

A viking legendák - és a film - Page 5 959844722 A viking legendák - és a film - Page 5 1959207375 A viking legendák - és a film - Page 5 3668024462 :lol!:
Sue
BOSSZÚÁLLÓ
BOSSZÚÁLLÓ
Sue

TémanyitásTárgy: Re: A viking legendák - és a film   A viking legendák - és a film - Page 5 EmptyHétf. Feb. 18, 2013 8:52 am

Csak, hogy legyen róla elképzelésed: konkrétan a jötün befosott tőle, aki feleségül akarta venni. XD
Vendég
Vendég

TémanyitásTárgy: Re: A viking legendák - és a film   A viking legendák - és a film - Page 5 EmptyHétf. Feb. 18, 2013 8:51 am

Na hát Thort, mint Freyát azt megnéztem volna. Az ilyesfajta humort én például nagyon dijazom :)) =))
Sue
BOSSZÚÁLLÓ
BOSSZÚÁLLÓ
Sue

TémanyitásTárgy: Re: A viking legendák - és a film   A viking legendák - és a film - Page 5 EmptyHétf. Feb. 18, 2013 8:45 am

Jó, hát ez kicsit finomabb megfogalmazás, mintha tuskónak neveztem volna. XD Bár attól sem áll nagyon mesze. XD Mondjuk Thornak sem lehetett őszinte a mosolya, amikor Loki kitalálta, hogy öltözzön Freyának, menjen hozzá egy jötünhöz, mindezt csak azért, hogy visszakapja a Mjölnirt. XD Szóval igen. Lokinak sajátos humorérzéke van. XD
Vendég
Vendég

TémanyitásTárgy: Re: A viking legendák - és a film   A viking legendák - és a film - Page 5 EmptyHétf. Feb. 18, 2013 8:08 am

Carrie-nél a pont... Sajátos humorérzék...
Sue
BOSSZÚÁLLÓ
BOSSZÚÁLLÓ
Sue

TémanyitásTárgy: Re: A viking legendák - és a film   A viking legendák - és a film - Page 5 EmptyHétf. Feb. 18, 2013 8:06 am

Én azt mondtam, hogy jellemfejlődésre nem tudok példát mondani máshonnan, nem azt, hogy unalomból csinál ezt vagy azt. Én inkább Erist tekinteném Lokihoz közel tartozónak. Ő is kirobbantott egy háborút merő szórakozásból. Szerintem Eris Loki női alteregója, Loki pedig Eris férfi megfelelője. :) Az pedig vitathatatlan tény, hogy a nem szeretem istenek azért lettek azok, mert az emberek nekik "adták" az összes hátrányos és megvetendő tulajdonságukat. Az önzést, irigységet, bosszúszomjat, kapzsiságot, önteltséget stb. A fényes istenek meg kapták a többi jót, amiért fel lehet rájuk nézni. Valahogy ugyanúgy, mint manapság a szuperhősöknél. Csak éppen pont a kevésbé fényes istenek a legemberibbek. Mert nem lehet gonosznak nevezni őket egyértelműen, de jónak sem. Pont olyan összetettek, mint azok akik megteremtették őket, csak talán jobban ki vannak élezve ezek a tulajdonságaik.
CarrieJ.
S.H.I.E.L.D. Ügynök
S.H.I.E.L.D. Ügynök
CarrieJ.

Hozzászólások száma : 194
Csatlakozás ideje : 2013. Jan. 16.

TémanyitásTárgy: Re: A viking legendák - és a film   A viking legendák - és a film - Page 5 EmptyHétf. Feb. 18, 2013 8:02 am

Az lehet,hogy a hűség istennője,de a történtek után a gyász istennője is lett. Mindenesetre,más valószínűleg soha többé nem akarta volna látni Lokit.

Sue írta:
És jobb híján ezzel ütötte el az időt. A gond pedig onnan kezdődött, hogy a többieknek nem volt elég kifinomult a humorérzéke. XD

Ez igaz,bár például mikor Loki tövig levágta Sif haját,szerintem az utolsó dolog,ami Sif eszébe jutott,hogy értékelje Loki humorérzékét :'D
Vendég
Vendég

TémanyitásTárgy: Re: A viking legendák - és a film   A viking legendák - és a film - Page 5 EmptyHétf. Feb. 18, 2013 7:58 am

Na Sue, erre például már tényleg van példa más mitológiavilágokban is. Árész is unalomból háborúzott például... Hm, ők szerintem hasonlitanak bizonyos szempontból. De azért az egész mitológiát szerintem úgy kell felfogni, mint egy felnagyitott, eltúlzott képet a népről, amelyikhez tartozik. A szélsőséges megformálások erre szolgálnak. Éppen ezért érdekes... Bármelyik mitológiában... tudtok olyat mondani, akiről azt mondják szó szerint, hogy gonosz... Pedig gátlástalanok, megcsalnak, becsapnak, stb. de az emberek velük magyarázták a saját hiányosságaikat, hibáikat. Azért voltak, hogy igazolják őket... Már az én meglátásom szerint, ha tévedek elfogadom.
Sue
BOSSZÚÁLLÓ
BOSSZÚÁLLÓ
Sue

TémanyitásTárgy: Re: A viking legendák - és a film   A viking legendák - és a film - Page 5 EmptyHétf. Feb. 18, 2013 7:51 am

Mondjuk a legérdekesebb az, hogy Loki megmerem kockáztatni az egyetlen olyan isten, aki karakterfejlődésen megy végig a mitológiák világában. Az elején még tényleg csak a bosszantás a célja, és készséggel segíti az ázokat, ha a kedve vagy érdeke úgy kívánja, illetve igyekszik kijavítani a hibát amit okozott. Később viszont már a csínyei igencsak eldurvulnak, és a megbánásukra sem mutat különösebb hajlandóságot. Ilyenre egy példát sem tudok mondani máshonnan. Abban viszont nem vagyok biztos, hogy Sigyn valóban isten lenne. Szerintem ezt a viselkedése miatt sokkal később hozták összefüggésbe vele, mert a mondák szerint csak mitologikus karakter, nem isten. Bár akár az, akár nem, tényleg a hűség mintapéldánya. És megtestesítője. Van különben másik kelképzelésem is arra, hogy Loki miért csinálta, amit csinált. Nem csak mert szeretett másokat bosszantani meg szélsőséges reakciókat kiváltani, hanem lehet azért is, mert piszkosul unatkozott. És jobb híján ezzel ütötte el az időt. A gond pedig onnan kezdődött, hogy a többieknek nem volt elég kifinomult a humorérzéke. XD
Vendég
Vendég

TémanyitásTárgy: Re: A viking legendák - és a film   A viking legendák - és a film - Page 5 EmptyHétf. Feb. 18, 2013 6:36 am

Carrie, szerintem ezt hivják feltétlen szerelemnek, ráadásul, Sigyn a hűség istennője.

Sue, igen, ez igy van, Loki sok bajt okozott, de éppen abból, hogy saját magát is veszélyeztette nem egyszer, látszik, hogy nem a gonoszkodás, hanem, a játék volt a lényeg. Annak az élvezete, hogy történik valami, amitől mindenki meghökken. Ezt látni a filmben is. Korábban beszéltünk róla, hogy mennyi minden árán képes volt a bőrét menteni, nem okozta volna éppen ő a saját halálát. Szerintem pontosan tudta, hogy miből mennyit hagy kisülni, illetve biztos vagyok benne, hogy ha tényleg baj lett volna, akkor arra is meg lett volna a saját kis megoldása, ahogy sokszor látjuk a mitológiában. A csinyek istene, a trükköké, mint egy nagy gyerek, aki jól érzi magát, amikor látja, hogy mások hogy reagálnak arra, amit művel... I think...
CarrieJ.
S.H.I.E.L.D. Ügynök
S.H.I.E.L.D. Ügynök
CarrieJ.

Hozzászólások száma : 194
Csatlakozás ideje : 2013. Jan. 16.

TémanyitásTárgy: Re: A viking legendák - és a film   A viking legendák - és a film - Page 5 EmptyHétf. Feb. 18, 2013 12:33 am

Én Sigyn-t csodálom nagyon...Még azután is szerette Lokit és kitartott mellette,miután a fiaik meghaltak,csak azért,mert Lokin akartak bosszút állni az ázok. Látta meghalni mindkét fiát,a férje hülyesége miatt,de azért a kígyó mérgétől próbálta megóvni,és felfogta a cseppeket egy tálkában :) (Az más kérdés,hogy bármilyen gyorsan ürítette ki a tálat,Loki arcára mindig cseppent valamennyi,hát nem lettem volna a helyében)
Sue
BOSSZÚÁLLÓ
BOSSZÚÁLLÓ
Sue

TémanyitásTárgy: Re: A viking legendák - és a film   A viking legendák - és a film - Page 5 EmptyVas. Feb. 17, 2013 11:00 am

Hát igen a filmben inkább áldozatnak, mint álnokoskodónak tűnik, de a mitológiában nem volt egy szent. Pl egy jötünk ajánlkozott, hogy felépíti az Asgardot körülvevő falat, Loki pedig ennek tudatában beszélte rá a többieket, hogy fogadják el azt az ajánlatot amiről ugyancsak tudta, hogy megjárják vele. Vagy pl, hogy ő tette lehetővé Idun elrablását, holott az általa őrzött aranyalmák nélkül mind megöregedtek és meghaltak volna (még ő is). Felgyújtott egy csarnokot csak azért mert nem volt benne szívesen látott vendég, és megölte egy vendéglátója szolgáját, csak mert zavarta, hogy mennyit dícsérik, és ki ne hagyjam a sorból, hogy az összes istent vérig sértette csak mert éppen olyanja volt. És bár a filmben nem ezen volt a hangsúly, de azért ott is jelezték, hogy nem szentéletű, hogy jellemző rá a hazudozás, a cselezés, az ármánykodás. De az is igaz, hogy én inkább szánni tudtam. Nagyon is együtt éreztem vele.
Vendég
Vendég

TémanyitásTárgy: Re: A viking legendák - és a film   A viking legendák - és a film - Page 5 EmptyVas. Feb. 17, 2013 9:46 am

Amúgy ez nekem is szemet szúrt. Mert végülis nem tudod kijelenteni róla feltétlenül, hogy gonosz. He's the God of Mischief, normális dolog, hogy néha vannak húzásai, más forditásban God of Trickery. De most, hogy gonosz lenne azt nem tudod kijelenteni igy egyszerűen. Lehet, hogy a filmek is hatással voltak a szemléletemre, de nekem sokkal inkább tűnik áldozatnak...
Sue
BOSSZÚÁLLÓ
BOSSZÚÁLLÓ
Sue

TémanyitásTárgy: Re: A viking legendák - és a film   A viking legendák - és a film - Page 5 EmptyVas. Feb. 17, 2013 9:40 am

Gondolhatod, hogy én is enyhén szólva ledöbbentem. Ez azért erős volt. Ráadásul Loki fia konkrétan nem követett el semmit az ázok ellen, mégis megölték csak azért mert az az apja, aki. De ha ezt vesszük a görögök sem voltak bájosabbak. Vegyük csak Prometheus esetét a keselyűvel. Egyébként érdekes, hogy mindenki Lokit szidja, amiért az olykor kiszúrt a többiekkel, és csak úgy lehetett rávenni arra, hogy kijavítsa a hibát amit okozott, hogy a megölésével fenyegették meg. Azaz Loki sokszor csak azért tett meg mindent, hogy az ázokat kihúzza a bajból (amit igaz többnyire ő okozott), hogy ezzel mentse a bőrét. De más szempontból az ázok igenis keményen megbüntették őt, vagy nem ők tették, akkor nem állták útját mások ezirányú szándékának. Akár a kikötözését vesszük, akár azt, amikor összevarrták a száját, úgy gondolom keményen megfizetett azért amit tett...
Vendég
Vendég

TémanyitásTárgy: Re: A viking legendák - és a film   A viking legendák - és a film - Page 5 EmptyVas. Feb. 17, 2013 9:31 am

Reakció?
Hát először is ez undoritó. Nem értem, ezek a vikingek annyira... nem találom a megfelelő szót... dilisek?
Azért az én gyomron nehezen veszi be az ilyesmit...
Sue
BOSSZÚÁLLÓ
BOSSZÚÁLLÓ
Sue

TémanyitásTárgy: Re: A viking legendák - és a film   A viking legendák - és a film - Page 5 EmptyVas. Feb. 17, 2013 9:26 am

Csak egy csöppet. Mondjuk a három "gyereket" nem különösebben sajnálom. Fenrir és Jörmungand valóban szörnyek voltak. Hel pedig konkrétan saját birodalmat kapott. De Narfi és Váli... Na ők nem jártak jól. Az egyik farkassá vált és megölte a másikat, majd őt az ázok ölték meg, hogy a (nem tudom ki, hogyan fog erre reagálni) beleivel kötözhessék meg Lokit, hogy az béklyóvá válva megakadályozza a szabadulását. Nem elég, hogy odakötik egy sziklához, amiről Skadi jóvoltából, egy kígyó csöpögteti rá a mérgét, de amivel odakötik... Na szerintem már az önmagában felért volna egy kínzással. (Ugye a szerint a verzió szerint ahol csak egy gyerek volt, a testvér megölése kiesik a képletből.)
Vendég
Vendég

TémanyitásTárgy: Re: A viking legendák - és a film   A viking legendák - és a film - Page 5 EmptyVas. Feb. 17, 2013 9:14 am

A gyerekei sorsának eddig ennyire még nem néztem utána. Köszi az új információkat. Szegényeknek kijutott a rosszból :(
Sue
BOSSZÚÁLLÓ
BOSSZÚÁLLÓ
Sue

TémanyitásTárgy: Re: A viking legendák - és a film   A viking legendák - és a film - Page 5 EmptyVas. Feb. 17, 2013 7:00 am

Forever_Hiddlestoner írta:
Hát, ha jól tudom, akkor Sif amúgy sem a hűségéről volt hires... :) Aztán meg tulajdonképpen meg lehet érteni, nem?

Loki konkrétan majdnem az összes istennőt megvádolta hűtlenséggel. Bár a legkitüntetettebb figyelmet még így is Freya kapta tőle. Kaján örömmel adta elő, hogy milyen áron jutott hozzá imádott nyakékéhez. XD
Na a lehetőséget én is kihasználnám. A mitológia szerint Loki nagyon jó kinézetű, szép pasi volt. Nem csodálom, hogy Sif elcsábult, ha már egyszer kedves férjeura több időt tölt a jötünök kalapálásával, mint vele. De azt azért nem értem, hogy azon az apróságon hogyan tudott átlépni, hogy létrejöjjön a megcsalás, hogy Loki anno szó szerint megkopasztotta, azaz tövig vágta messze híres aranyhaját. Ezen én nem biztos, hogy olyan könnyedén túltudnék jutni, hogy utána meg egy este az elkövető karjaiban találjam magam. XD Bár ki tudja? Loki nyilván tud valamit... XD
Hát igen a gyerekek tekintetében meg kár volt jötünnel kezdenie, mert nem sok jó sült ki a dologból. Erről eszembe jut a korábban berakott családfa. Szerintem abból a második fals. Lokinak csak öt gyereke volt, bár vannak olyan verziók is, ahol a két ember kinézetű gyerek helyett csak egy van. Lánya is csak Hel volt. Szerintem a többi az képregénybeli, vagy fikció. Már pár könyvet elolvastam ebben a témában, de mindenhol maximálisan csak öt gyereket említenek.
Sigynért pedig valóban odáig lehetett, de így sem lett túl szerencsés szegény. A gyerekei jól megszívták, az egyiket konkrétan csak azért ölték meg, mert Loki fia volt... Szegény ott el lett ásva, hogy ő okozza a Ragnarököt... :/
LuluDarling
ADMIN - BOSSZÚÁLLÓ
ADMIN - BOSSZÚÁLLÓ
LuluDarling

Hozzászólások száma : 5587
Csatlakozás ideje : 2012. Jul. 13.

TémanyitásTárgy: Re: A viking legendák - és a film   A viking legendák - és a film - Page 5 EmptyVas. Feb. 17, 2013 6:38 am

Forever_Hiddlestoner írta:
Lulu, szerintem egyikunk sem utasitana vissza a lehetoseget :)
Sőt, lehetőség szerint maximálisan kihasználnánk! A viking legendák - és a film - Page 5 1959207375
http://luludarling.tumblr.com/
Vendég
Vendég

TémanyitásTárgy: Re: A viking legendák - és a film   A viking legendák - és a film - Page 5 EmptyVas. Feb. 17, 2013 12:29 am

Lulu, szerintem egyikunk sem utasitana vissza a lehetoseget :)
Ajánlott tartalom

TémanyitásTárgy: Re: A viking legendák - és a film   A viking legendák - és a film - Page 5 Empty

A viking legendák - és a film
Vissza az elejére 
5 / 6 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
 Similar topics
-
» A Film - Kibeszélősdi
» A Film - Kibeszélősdi
» A Film - Kibeszélősdi
» Film ajánló

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Hungarian Avengers Fan Forum :: Előzmény Filmek :: Thor-
Ugrás: