| A viking legendák - és a film | |
|
+4Dominika13 Sue Aleex LuluDarling 8 posters |
|
Szerző | Üzenet |
---|
Dominika13 BOSSZÚÁLLÓ
Hozzászólások száma : 876 Csatlakozás ideje : 2012. Sep. 22. Age : 25 Tartózkodási hely : Midgard, az egyszerű halandók Földnek nevezik
| Tárgy: Re: A viking legendák - és a film Csüt. Feb. 28, 2013 1:23 am | |
| Köszönöm, most már értem. :) Mester! :D | |
|
| |
Sue BOSSZÚÁLLÓ
Hozzászólások száma : 911 Csatlakozás ideje : 2013. Jan. 28. Age : 36 Tartózkodási hely : Ingázás Asgard és Midgard között, időnként leledzés az álomból épült váramban
| Tárgy: Re: A viking legendák - és a film Szer. Feb. 27, 2013 8:27 am | |
| Mii?? Hé, valahol el maradtam egy körrel... Mikor avanzsáltam Mesterré? XD Na de akkor, ifjú padavanok... XD Na jó, ezt inkább hanyagolom, de azért az Erő veletek van. XD Akkor térjünk a tárgyra. Nos szerintem Hel már azzal kiérdemelte a szörny státuszt, hogy az apja Loki volt az anyja meg egy jötün, plusz a testvérei bőven beleesnek a ebbe kategóriába, de amivel leginkább kiérdemelte, az a kinézete volt. Ugye ha valaki nem úgy néz ki, mint egy normális, átlagos ember, az már a szörny kategóriába esik. Legalábbis előszeretettel hívjuk így őket. (Gondoljunk csak arra, hogy miután Loki megtudta, hogy jötün, ő is kapásból egy szörnyre asszociált, és ilyenformában jelenítette meg önmagát is.) És ugye Hel tényleg nem volt egy szépség. A külsejét tekintve az elképzelések két részre oszlanak, de abban mindegyik egyetért, hogy az egyik fele olyan volt, mint egy rendes emberé (és innentől az eltérés), míg a másik fele halott volt, vagy teljesen fekete. Bár az előbbi elképzelést szokták preferálni. | |
|
| |
Dominika13 BOSSZÚÁLLÓ
Hozzászólások száma : 876 Csatlakozás ideje : 2012. Sep. 22. Age : 25 Tartózkodási hely : Midgard, az egyszerű halandók Földnek nevezik
| Tárgy: Re: A viking legendák - és a film Szer. Feb. 27, 2013 3:15 am | |
| - Forever_Hiddlestoner írta:
- Hel nem volt szörny. Elméletileg akkor ő kiesik a jóslatból. Sue?
Valamilyen szempontból szerintem ők szörnynek vették, (ugye a jó megítélések) de nem tudom. Megvárom a Mester válaszát! :D | |
|
| |
Vendég Vendég
| Tárgy: Re: A viking legendák - és a film Szer. Feb. 27, 2013 3:14 am | |
| Hel nem volt szörny. Elméletileg akkor ő kiesik a jóslatból. Sue? |
|
| |
Dominika13 BOSSZÚÁLLÓ
| Tárgy: Re: A viking legendák - és a film Szer. Feb. 27, 2013 2:07 am | |
| Amúgy bírom ezeket a jóslatokat. A jóslat az jóslat, ha megpróbálod megakadályozni, honnan tudhatnád, hogy nem az okozza e, amit te csináltál.... | |
|
| |
Sue BOSSZÚÁLLÓ
Hozzászólások száma : 911 Csatlakozás ideje : 2013. Jan. 28. Age : 36 Tartózkodási hely : Ingázás Asgard és Midgard között, időnként leledzés az álomból épült váramban
| Tárgy: Re: A viking legendák - és a film Kedd Feb. 26, 2013 8:49 am | |
| Végül is tényleg nem, de ugye élt az a Völva által mondott jóslat, miszerint ugye Loki miatt következik be a Ragnarök, illetve az ő szörny gyerekei által. Ode ezt akarta megelőzni, de valószínű, hogy ebben az esetben nyugodtan beszélhetünk önbeteljesítő jóslatról. | |
|
| |
Vendég Vendég
| Tárgy: Re: A viking legendák - és a film Kedd Feb. 26, 2013 3:15 am | |
| Én is értem. De akkor Hel tulajdonképpen nem sok "rosszat" csinált. Vagy csak nem volt rá alkalma... |
|
| |
Dominika13 BOSSZÚÁLLÓ
| Tárgy: Re: A viking legendák - és a film Kedd Feb. 26, 2013 2:02 am | |
| | |
|
| |
Sue BOSSZÚÁLLÓ
| Tárgy: Re: A viking legendák - és a film Hétf. Feb. 25, 2013 7:26 am | |
| Hel az alvilág úrnője, igen. Odin küldte oda és tette azzá, miután arra a következtetésre jutott, hogy nem biztos, hogy jó ötlet Loki gyerekeit Asgardban tartani, de ugyanakkor olyan helyen akarta tudni őket, ahol mindet szemmel lehetett tartani. Így kerültek oda, ahova. Helhez konkrétan azok kerültek, akik békességben haltak meg. Na jó ez nem teljesen igaz. Azok kerültek hozzá, akik nem hősi halált haltak, nem csatában estek el. A hősi halottakon Odin és Freya osztozott. | |
|
| |
Dominika13 BOSSZÚÁLLÓ
| Tárgy: Re: A viking legendák - és a film Hétf. Feb. 25, 2013 3:59 am | |
| - Forever_Hiddlestoner írta:
Rosszul tudom, hogy Hel az alvilág királynője? az, csak Sue írta, hogy valaki, mert rohadtul nem tudom ki, leküldte oda és gondolom azután lett az úrnője... | |
|
| |
Vendég Vendég
| Tárgy: Re: A viking legendák - és a film Hétf. Feb. 25, 2013 3:56 am | |
| - Dominika13 írta:
- Odin küldte Helt az alvilágba, vagy Loki???
Ez olyan kis cuki!!
Rosszul tudom, hogy Hel az alvilág királynője? |
|
| |
Dominika13 BOSSZÚÁLLÓ
| Tárgy: Re: A viking legendák - és a film Hétf. Feb. 25, 2013 1:46 am | |
| Odin küldte Helt az alvilágba, vagy Loki??? Ez olyan kis cuki!! | |
|
| |
Sue BOSSZÚÁLLÓ
| Tárgy: Re: A viking legendák - és a film Vas. Feb. 24, 2013 3:31 am | |
| Jah hát fogalmazhatunk úgy is, hogy egy ideig együtt éltek. Nevelni már úgysem Lokival közösen nevelte őket. Bár érdekesség, hogy Loki például Odinnak ajándékozta Fenrirt. Aztán amikor Odin rájött, hogy nem közönséges farkasról van szó, próbálta leláncoltatani. Jörmungandot az óceánba hajított, Helt pedig az alvilágba küldte. | |
|
| |
CarrieJ. S.H.I.E.L.D. Ügynök
Hozzászólások száma : 194 Csatlakozás ideje : 2013. Jan. 16.
| Tárgy: Re: A viking legendák - és a film Vas. Feb. 24, 2013 2:48 am | |
| Hát az biztos,hogy Loki először Angrbodával jött össze,de szerintem sosem voltak házasok. A legtöbb oldalon/könyvben is csak a 3 gyermeke anyjaként van feltüntetve,nem a feleségeként. Ha mégis,akkor valószínű elváltak,és csak utána vette el Sigyn-t. A megcsalást én sem nézem ki belőle... - Forever_Hiddlestoner írta:
- Én már azt is nehezen tudom elképzelni, hogy összeházasodnak az óriás asszonnyal. Valahogy nem tudom őket fejben összeilleszteni... Lehet bennem van a hiba...
Én sem tudom elképzelni,vagy inkább nem akarom,túl morbid nekem az egész kapcsolat. :D | |
|
| |
Sue BOSSZÚÁLLÓ
| Tárgy: Re: A viking legendák - és a film Vas. Feb. 24, 2013 2:10 am | |
| Ami azt illeti az azokat ez nem rettentette vissza. Njörd felesége Skadi is óriás volt, Odin is szerelembe esett eggyel, és ugyancsak így járt Frey is. | |
|
| |
Vendég Vendég
| Tárgy: Re: A viking legendák - és a film Vas. Feb. 24, 2013 12:24 am | |
| Én már azt is nehezen tudom elképzelni, hogy összeházasodnak az óriás asszonnyal. Valahogy nem tudom őket fejben összeilleszteni... Lehet bennem van a hiba... |
|
| |
Dominika13 BOSSZÚÁLLÓ
| Tárgy: Re: A viking legendák - és a film Szomb. Feb. 23, 2013 11:35 pm | |
| Köszönöm a segítséget :) Szerintem, ahogy én el tudom képzelni, úgy volt, hogy Loki másodszorra jött össze Sigyn-nel. Valahogy nem tudom elképzelni, hogy megcsalja valamelyiket, inkább ahogy Sue mondta, elváltak Angurbodával. | |
|
| |
Sue BOSSZÚÁLLÓ
| Tárgy: Re: A viking legendák - és a film Szomb. Feb. 23, 2013 9:47 am | |
| Ez nem túl egyértelmű, mert valószínűleg nem vették ezt a dolgot túl komolyan. Vagy lehet a skandinávoknál is létezett és bevett volt az elválás. Végül is Skadi is elvált Njördtől, és van olyan változat ami szerint ezt követően Odinnal lett dolga. Sőt Odinnak több gyereke is volt, de Friggtől csak Baldur. Gridtől Vidar, Rindtől Váli, Jördtől Thor, illetve négy másiktól Tyr, Heimdall, Bragi és Höd vagy Hödur. | |
|
| |
Vendég Vendég
| Tárgy: Re: A viking legendák - és a film Szomb. Feb. 23, 2013 9:34 am | |
| Mind a kettő a felesége volt? Vagy hogy van ez? Vagy melyket melyikkel csalta? |
|
| |
Sue BOSSZÚÁLLÓ
| Tárgy: Re: A viking legendák - és a film Szomb. Feb. 23, 2013 9:32 am | |
| Pontosan. Méghozzá Angurbodával közös lánya. De tőle van Fenrir és Jörmungand is. Sleipnir pedig Svadilfaritól van. (Ő volt az óriás építőmester lova.) Másik két fiának pedig Sigyn az anyja. | |
|
| |
Vendég Vendég
| Tárgy: Re: A viking legendák - és a film Szomb. Feb. 23, 2013 8:54 am | |
| Hel az tulajdonképpen Loki lánya, nem? |
|
| |
Sue BOSSZÚÁLLÓ
| Tárgy: Re: A viking legendák - és a film Szomb. Feb. 23, 2013 8:49 am | |
| Nincs mit. Itt meg folytatom. Szóval miután Baldr meghalt, elküldték Helbe az istenek követét, hogy hozza őt onnan vissza. Hel azt a kikötést tette, (igen Hel birodalmát Helnek is és Helheimnek is hívták. Elvileg innen ered az angol hell szó) hogy Baldr visszamehet abban az esetben ha mindenki megsiratja. Ez meg is történt. (Igen, Loki is... :) ) Csakhogy hazafelé menet amikor már mindenki elsiratta Baldrot találtak egy Thökk (nevének jelentése sötétség) névre hallgató óriásnőt, aki nem volt hajlandó könnyet ejteni miatta. (Állítólag Loki volt az, miután megváltoztatta az alakját) Így végül Baldr Helben maradt.
"Thökknek nincs könnye, se gyásza: Baldert nem bánja. Nekem nem használt élve, se holtan, A halott maradjon, ahol van."
| |
|
| |
Vendég Vendég
| Tárgy: Re: A viking legendák - és a film Szomb. Feb. 23, 2013 8:21 am | |
| Igy van. A másik topicban már megköszöntem az információkat. De itt is megteszem. Köszi, köszi, köszi |
|
| |
Sue BOSSZÚÁLLÓ
| Tárgy: Re: A viking legendák - és a film Szomb. Feb. 23, 2013 8:17 am | |
| Nos nem meglepő a szőke elképzelés. Ugye ha azt vesszük mentalitásban Sigyn és Loki tökéletes ellentétei egymásnak és Lokit sokan képzelik el fekete hajjal, és ennek az ellentétnek a kifejezésére mi lenne a legtökéletesebb, mint a szőke haj. (mintha kissé felcseréltük volna, hogy melyik topicba kell mit írni) XD | |
|
| |
Vendég Vendég
| Tárgy: Re: A viking legendák - és a film Szomb. Feb. 23, 2013 8:06 am | |
| Persze, Tom kétségtelenül a legtökéletesebb Loki, aki létezhető. Amúgy nekem Sigyn-re lenne tényleg konkrétan ötletem... egy vagy kettő... de hasonlitanak. És érdekes, hogy mind a kettő szőke... |
|
| |
Ajánlott tartalom
| Tárgy: Re: A viking legendák - és a film | |
| |
|
| |
| A viking legendák - és a film | |
|